Koordinacija Vijeće roditelja Novog Sarajeva dostavilo pakete pomoći porodicama učenika Edukativnog centra Nova Kasaba

Tekst preuzet od dnevnog lista Oslobođenje 23. aprila 2020. godine

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/podrska-sarajevskim-dacima-u-novoj-kasabi-551246

"Vijeće roditelja Kantona Sarajevo je na osnovu inicijative koordinacije osnovnih i srednjih škola Novo Sarajevo sa koordinatoricom Aidom Bezdrob na čelu pokrenulo akciju prikupljanja poklona za učenike područne škole "Malta", njih 120 iz Konjević Polja. Akciji su se pridružili partneri Udruženje Novo društvo zajedno sa članom UO Vijeća roditelja Adnanom Jabučarem. Uz Prosvjetno-pedagoški zavod, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS-a, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS-a i niz donatora ova akcija je bila još jača. 57 tableta i nekoliko tona osnovnih životnih namirnica uručeno je porodicama u Novoj Kasabi.

- Kao i uvijek pokazali smo kako je snaga roditelja iznad svega kao i želja da budemo stalna podrška roditeljima u Konjević Polju. U vrijeme pandemije koronavirusa obradovali smo one kojima je to dokaz da nisu sami. Velika zahvalnost pripada i direktorici Prosvjetno pedagoškog zavoda Nihadi Čolić na izuzetnoj brizi i trudu da djeca Nove Kasabe budu dio našeg obrazovnog sistema i imaju jednaka prava kao i sva ostala djeca. Veliko hvala svim roditeljima koji su bili dijelom ove divne priče. Hvala našem članu Upravnog odbora Hajrudinu Hrvačiću na izdvojenom vremenu da pokloni dođu na odredište kao i svim volonterima Udruženja Novo Društvo. Hvala našoj Jasminki Kalmar, predsjednici Statutarnog vijeća VRKS na ustupljenom prostoru Centra za mlade "Youth House" i pomoći oko prikupljanja svih pristiglih poklona, rekli su iz Vijeća roditelja KS-a izrazivši veliku zahvalnost svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovoj akciji."

...........................................

JU OŠ "Malta" se zahvaljuje u ime roditelja i učenika Edukativnog centra Nova Kasaba Koordinaciji Vijeća roditelja Novog Sarajevo na vrijednoj donaciji u hrani i higijenskim potrepštinama.

U okviru ove posjete učenicima i roditeljima su uručeni i tableti koje je doniralo Ministarstvo rada i socijalne politike Kantona Sarajevo, tableti koje je donirala Fondacija Muharem Berbić i internet kartice koje je donirao BH Telekom.

U okvirima tehničke podrške u kojima je obezbjeđen internet za sve učenike Edukativnog centra Nova Kasaba sa doniranih ukupno 68 tableta, Edukativni centar Nova Kasaba, putem Office365 online platforme škole,ima zasigurno najbolje tehničke preduslove za izvođenje online nastave prema najvišim standardima na prostoru Republike Srpske.

 

 

Web design and update: Asmir Hasičić