BH Telekom donirao 130 SIM internet kartica za učenike Edukativnog centra Nova Kasaba

Dana 16. aprila 2020. godine predstavnici društveno odgovorne firme BH Telekom uručili su 130 SIM internet kartica za potrebe svih naših učenika u Edukativnom centru Nova Kasaba (Općina Milići, RS).

Sa obzirom da je riječ o učenicima-povratnicima u području koje name razvijenu internet infrastrukturu, pomenuta donacija će obezbjediti potpuni i nesmetani pristup internetu za sve naše učenike koji pohađaju instruktivnu nastavu u našoj školi a u okviru borbe protiv diskriminacije na izučavanje Bosanskog jezika i nacionalne grupe predmeta u manjem BH entitetu.

Koristimo priliku da s eiskreno zahvalimo BH Telekomu za ovu vrijednu donaciju. Učenici će u toku trajanja pandemije imati besplatan pristup internetu i samim time nesmetan pristup online učenju u organizaciji Ministarstva za obrazovanje i škole.

Internet kartice su dostavljene Savjetu roditelja Nove Kasabe 23. aprila 2020. godine a podršku u aktivaciji istih na licu mjesta pružiće predsjednik Savjeta roditelja Nove Kasabe Vehid Dedić i nastavnik engleskog jezika Hasan Huseinović.

Uz 130 doniranih kartica za učenike Edukativnog centra Nova Kasaba, BH Telekom je obezbjedio i 5 kartica za učenike centralne škole koji nisu imali pristup internetu.

 

 

Web design and update: Asmir Hasičić