Vrijedna donacija u opremi za online nastavu Vlade KS za učenike Edukativnog centra Nova Kasaba

Na inicijativu i molbu Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo nabavljeno je i 23. aprila 2020. godine isporučeno 57 tableta koje će koristiti učenici Edukativnog centra u Novoj Kasabi, upisani u JU OŠ "Malta, sredstva je osiguralo Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Kantona Sarajevo, te im se ovim putem iskreno zahvaljujemo.

Ministru za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Krivić Anisu je Savjet roditelja Edukativnog centra Nova Kasaba dostavio potrebe učenika iz Konjević Polja za praćenje online nastave, te se pokrenutom inicijativom i izdvojenim sredstvima Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Kantona Sarajevo, sada se može istaći da svi učenici iz Konjević Polja mogu bez prepreka pratiti nastavu.

Iskreno se zahvaljujemo ministrici Agić i ministru Kriviću što su u ovoj situaciji između ostalih, u prioritete svojih aktivnosti postavili i učenike iz Edukativnog centra Nova Kasaba. U ime Savjeta roditelja Nove Kasabe također ministrima iskazujemo iskrenu zahvalnost za podršku i poštovanje koje su iskazali prema djeci.

Distribuciju doniranih 57 tableta Vlade KS vršiti će Savjet roditelja prema listi prioriteta.

Predstavnici Savjeta roditelja sa zahvalnicama za ministra obrazovanja Krivića i ministricu rada i socijalne politike Jasnu Agić.

Dio donirane opreme 57 tablet uređaja za realizaciju online nastave

Zahvalnica roditelja ministru obrazovanja KS Anisu Kriviću

Zahvalnica roditelja ministrici rada i socijalne politike Jasni Agić

 

 

Web design and update: Asmir Hasičić