Počela nam je nova školska 2018.-2019. godina. Dobro došli prvačići!

U ponedjeljak 3. septembra 2018. godine počela je nova školska godina u Kantonu Sarajevo. Naša škola otvorila je svoja vrata za 27 odjeljenja i 612 učenika. Za učenike od II do VIII razreda školska godina će trajati ukupno 175 nastavnih radnih dana. Učenici I i IX razreda će ići u školu 170 nastavnih dana.

Posebno oduševljenje polaskom u školu su i ove godine pokazali naši prvačići. 84 učenika prvih razreda raspoređeni u 4 odjeljenja su dobili svoje učiteljice: Šaljić Hatidžu (I-1), Milijanu Žužu (I-2), Šalaku Naidu (I-3) i Hrnjičić Edinu (I-4). Svečana priredba održana je u 11h a zatim su učenici sa učiteljicama otišli u svoje razrede. Ubrzo se priključio i načelnik općine Novo Sarajevo, gosp. Nedžad Koldžo, koji je tradicionalno uručio školske ruksake i pribor prvačićima.

Isti dan je u školske klupe naše udaljene područne škole u Novoj Kasabi školovanje počelo još 13 prvačića. Ukupno 125 učenika će pohađati nastavu u Edukativnom centru ove školske godine i imati priliku da se obrazuju po mjeri vlastitog izbora i da uče svoj jezik.

Svim učenicima, uposlenicima škole i roditeljima želimo sretan početak nove školske godine.

 

 

Web design and update: Asmir Hasičić